Wilma van Duuren

Wilma van Duuren, geboren in 1960 te Naarden, studeerde af aan de Academie van Beeldende Kunsten in 1985 te Utrecht.

'Uit liefde voor de vierkante meters van mijn bestaan maak ik kunst. De wereld gaat door mijn handen. Enthousiasme versus loutere aandrift. Ik verken, speel, ontdek, doorgrond, ... ik leef!'

Een veelzijdige kunstenares. Het omvangrijke oeuvre van Wilma van Duuren bestaat uit schilderijen, keramische sculpturen en mozaïek. Zij creëert in verf en klei een nieuwe wereld in een speelse verbeelding, dartelend tussen abstractie en figuratie. Uitbundig van kleur, vorm en lijn. Haar kunstwerken zijn fantasievol en ontwapenend. Ieder creatieproces van Wilma start impulsief, waarna de sensatie van de materie en het maakproces mede vorm geven aan een nieuwe schepping. Verrassend door wendingen en spannend door mogelijkheden. Vragen en keuzes zijn van betekenis. Ieder proces van vormgeving is uniek. Wilma blijft gefocust op zoeken en vinden en maakt metaforen die verrassen door eenvoud. Puur en zinnelijk.

Wilma van Duuren woont en werkt in het Limburgse Neer en heeft hier haar mooie, grote atelier aan huis. In de tuin aan de andere kant van het huis heeft haar man en beeldhouwer Jos Dirix zijn atelier. In het hart van Wilma's leven staan Jos, hun twee kinderen, hun honden, hun IJslandse paarden en de natuur die hen omringt, centraal. Een intens leven van doen, weten en voelen. Met de behoefte aan studie en filosofische overweging. De kunst van Wilma van Duuren biedt de beschouwer een belevenis van wonderlijke schoonheid. Met ruimte voor verbazing. Een speels genieten. Het creëren van kunstwerken maakt Wilma blij en sterk. Deelgenoot zijn van de wereld van haar kunst, door deze te bezien, is evenzo aangenaam. Ieder kunstwerk van Wilma van Duuren is een ontmoeting. Onbegrensd en inspirerend. Een ontdekkingsreis in een buitengewoon boeiende wereld.