Exposities en evenementen met Wilma van Duuren in 2015

14 mei t/m 16 mei 2016
Atelierexpositie
Jos Dirix en Wilma van Duuren exposeren tijdens het pinksterweekend op zaterdag 14 mei, zondag 15 mei en maandag 16 mei van 11.00- 17.00 uur thuis. In ateliers en beeldentuin op Dries 11 te Neer. Beleef Art & Lifestyle van grote klasse, kunstzinnig en persoonlijk. Van harte welkom op onze Atelierexpositie 2016!

15 november t/m 20 december 2015
Wilma van Duuren en Jos Dirix.
Twee kunstenaars. Een paar. Een expositie. Galerie Bont en Blauw, Heythuysen

Al vijfentwintig jaar lang vormen de Neerse kunstenaars Jos Dirix en Wilma van Duuren een paar. Een paar dat elkaar aanvult. Waarvan elk zijn eigen weg als kunstenaar heeft gevonden. Op de gezamenlijke expositie bij Galerie Bont & Blauw in Heythuysen zorgt hun bijeengebracht werk voor een interessante ontmoeting tussen kracht en poëzie.
De kleurige, fantasievolle, ontwapenende schilderijen, keramische sculpturen en mozaïeken van Wilma van Duuren vormen een mooi contrast met én een aanvulling op het beeldhouwwerk van haar partner Jos Dirix. Blijf je in het werk van Wilma steeds nieuwe details ontdekken, het werk van Jos is van het grote gebaar. Stoer en explosief. Zijn in brons gevatte mensen en dieren zijn vitaal en dynamisch. Vol oerkracht en gracieus in hun beweging. De imposante werken van Jos krijgen de ruimte in de beeldentuin van Galerie Bont en Blauw. In de galerie wordt kleiner werk van Jos samen met de schilderijen en het keramiek van Wilma getoond. De expositie is te zien van 15 november tot en met 20 december, op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

21 november 2015 live bronzen beeld gieten
De kunst van het creëren

Bijzonder te noemen tijdens de expositie is het live bronsgieten in de avond van 21 november. De bronzen beelden van Jos Dirix worden gegoten bij Bronsgieterij Custers in Grathem. Zij werken volgens de cire perdue-methode, een eeuwenoude techniek. Een machtig proces van hitte en vuur, kolkend brons en opperste concentratie. Op 21 november gaan Jos Dirix en Wilma van Duuren samen met bronsgieterij Custers in de beeldentuin van galerie Bont en Blauw, waar beide Neerse kunstenaars exposeren tot 20 december, bronsgieten. Live te beleven! Iedereen kan getuige zijn van de kunst van het creëren en dit oerproces meemaken. Het geluid van trommels, de donkere avond en een bijpassende hapje en drankje maken dit tot een bijzondere belevenis. Het gieten begint om 19:30 uur en duurt tot 22:30 uur. Entree: € 10,- Reserveren kan via info@galeriebontenblauw.nl